Hvordan lage en insektsvennlig blomstereng?

Har du en ledig flekk i hagen?
Eller kanskje en blomsterpotte det kan plantes villblomster i?
Lær hvordan du kan lage din egne insektsvennlige blomstereng, uansett størrelse!

Bli med inn i blomstenes verden og lær hvilke blomster insektene er ekstra glade i. Alt du må gjøre er å trykke her torsdag, 11. mai, kl. 19.

I dag er mange av insektene våre truet på grunn av arealendringer. Hos villbiene våre, for eksempel, er en tredjedel truet. Mange blomster og insekter mistet matfatet og levesteder når landbruket endret seg, når Norge ikke lenger var dekket av kulturlandskap som slåtteng, slåttemyr og kystlynghei. Heldigvis kan vi alle gjøre noe for å hjelpe til – og en slik ting kan være å plante insektsvennlige blomster.

På dette foredraget gir Rebekka Ween, prosjektleder i Barnas Blomstereng hos Norsk Botanisk Forening, oss et kræsj-kurs i hvordan lage en insektsvennlig blomstereng. Vi starter så enkelt som å plante noen villblomster i en blomsterpotte, og skalerer gradvis opp til de som har lyst til å sette av en bit av hagen til en insektsvennlig blomstereng slått med ljå. Vi runder av med å snakke om hvorfor steinrøyser, råtnende trær og tørre sandbakken kan være andre måter å hjelpe insektene i ditt nabolag.

Det krever ingen forkunnskaper for å bli med.
Alle interessert i insektser og blomsterenger er hjertelig velkommen!

Foredraget tas opp og vil etterhvert bli tilgjengelig på vår Youtube-kanal.

 

Foredraget er en del av vårt Barnas Blomstereng prosjekt, der vi hjelper skoler med å lage sin egen blomstereng. Les mer om vårt arbeid her: https://botaniskforening.no/blomstereng
Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for støtte til prosjektet.

Foto: Honorata Kaja Gajda

Oppmøtested

På selvvalgt komfortabelt sted med internettilgang. Trykk på lenken i teksten over eller bruk nettadressen: https://us06web.zoom.us/j/87436321665