Tips til turledere

Norsk Botanisk Forening

Bli turleder!

Å være turleder er både givende og lærerikt.
Man trenger ikke være en dreven botaniker for å gå på tur. Nyt naturen og fortell om det du kan, eller de artene du brenner for! Kanskje kan du ta en artsbestemmelsestur, hvor dere sammen finner ut av hva dere ser? Eller kanskje fokuser på en ting, om det er farger, pollinering, trær. Temamulighetene for turen er like allsidig som det naturen er! Norsk Botanisk Forening følger Korona-retningslinjene for smittevern på alle sine turer.

Turlederhefte

Digitalt turlederkurs

Har du lyst til å formidle naturglede på tur, men vet ikke om du kan nok? Dette foredraget vil vise deg at du på ingen måte må være ekspert for å kunne invitere til plantetur! Her vil du få vite hvordan du kan komme i gang som turleder, samt få generelle tips og triks innen planlegging og arrangering av botaniske turer.

Last ned presentasjon

Digital inspirasjonstur

Her kan du bygge opp repertoaret av plantekunnskap før turen og få tips innen planteformidling. Få med deg artige og fine eksempler på arter, kjennetegn og funfacts man kan dele med andre på plantetur!

Last ned presentasjon

Funfacts på tur

Ønsker du å bygge opp repertoaret av artskunnskap og funfacts? Se vår youtube-kanal for artige og fine eksempler på arter, kjennetegn og funfacts man kan dele med andre på tur!

Besøk vår youtube-kanal

Lag en natursti 

Et godt lavterskel alternativ for guidede blomstervandringer er å sette opp en natursti. Gå en planlagt runde og se hvilke arter som finnes på turen. Heng så opp de naturstiplakatene for villblomster som vokser på runden. Dersom naturstiplakatene skal henge oppe en lenger periode, må man spørre om tillatelse fra grunneier eller kommunen. Husk alltid å ta ned naturstiplakatene når. Her kan du laste ned naturstiplakater for noen av de vanligste plantene:

Last ned naturstiplakater

Digital plantetur

Vil du heller spre planteglede digitalt? Ta med folk på digital plantetur! Send oss en filmsnutt om din favorittplante eller fra en oppdagelsesferd, så hjelper vi til med redigering og legger ut på vår youtube-kanal.

Les mer

Kunne du tenke deg å bli turleder? 

Vi inviterer alle som har lyst å spre blomsterglede til å bli turleder i Norsk Botanisk Forening. Lurer du på hva du må gjøre for å komme i gang? Ikke nøl med å ta kontakt, så hjelper vi deg i gang. Send en mail til Marlene Palm marlene@botaniskforening.no

Har du vært turleder på Villblomstenes dag i år?

Vi setter stor pris på om du kan sende kort rapport etter turen med informasjon om antall deltakere til din grunnorganisasjon.

Rapportmal for Villblomstenes dag