Villblomstenes dag – Senja

Blomstervandring mot Vangsvika

 

Vi treffast på same stad som vi gjorde i 2017, og det er på Solberg på Senja. Vi møtast på vegenden der kl. 11:00 og vandrar langs stien mot Vangsvika. Dette er eit spennande og frodig område, så fyll termosen, smør matpakka og bli med på tur i eit roleg tempo i lettgått terreng.

Til Solberg kjem du ved å kjøre i retning Stonglandseidet. Medan du enno er i 60-sonen, kryssar du Laukhelle Lakselv. Med det same du har kjørt over brua, tar du til venstre mot Vågan og kjører til det ikkje er kjørande veg lenger. Der skal du etter planen treffe folk å gå på tur sammen med. Vel møtt!

Villblomstenes dag er et samarbeid mellom alle de nordiske botaniske foreningene. Denne dagen tar faglærte botanikere og dyktige amatører med lokalbefolkningen en enkel blomstervandring i sitt nærmiljø for å vise frem og lære bort hva som vokser der de bor. Det er turer flere steder i Norge og i Norden og alle turene er gratis å være med på.I Norge finnes det mer enn 1500 ville blomsterarter – en rikdom å glede seg over og en arv å verne om!

Oppmøtested

Til Solberg kjem du ved å kjøre i retning Stonglandseidet. Medan du enno er i 60-sonen, kryssar du Laukhelle Lakselv. Med det same du har kjørt over brua, tar du til venstre mot Vågan og kjører til det ikkje er kjørande veg lenger.