Villblomstenes dag – Nesodden

I forbindelse med villblomstens dag arrangerer vi på Nesodden en tur gjennom skog og eng for å bli bedre kjent med noen av de mange vakre villblomstene som vokser her. Turen er i samarbeid med DNT Nesoddtangen Turlag og Norsk Ornitologisk forening.

Vi følger smittevernreglene og har PÅMELDING på denne turen.
https://nesodden.dntoslo.no/aktiviteter/122533/884293/

Turen starter i blomsterengene på Østre Løes til Jan Erik Røer som etter mange års møysommelig arbeid endelig begynner han å se gode resultater av sin Skjøtselplan for blomstereng. Her får vi sjansen til å bli bedre kjent med noen av de mange artene av engblomster som vokser på Nesodden.
Jan Erik er naturfotograf og har skapt dette prosjektet med tanke på sommerfugler og insekter som han er spesielt opptatt av. Han vil selv introdusere og forteller.
Fra Løes vil turen gå videre forbi Nesoddparken gjennom eikeskogen, forbi Bjønnestein opp mot Jonsrud over Ravensbog. Der vill vi se ballblom og humle i skjønn forening og mange andre arter imens vi vandrer gjennom de frodige blomsterengene til Baltsrud ned til Nylenda gård og tilbake til Løes ved Nesodden kirke.

Turen vil vare ca 3 timer.

Ta med gode sko, klær etter vær, antibakt, fotoapparat, drikke og niste. Er vi heldige så er den gode kafeen på Nesoddparken åpen.

Båt fra Aker brygge kl 9.33.
Buss 570 til Svae eller buss 560 til Nesodden kirke.
Parkering ved Nesoddparken i Løeshagaveien.

Er det noe dere lurer på så ta gjerne kontakt med turleder Liselotte

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Oppmøtested

Oppmøte Løeshagaveien ved Nesoddparken søndag 14. juni kl. 10.30.