Villblomstenes dag i Sauland

Søndag 19 juni arrangerer Norsk Botanisk Forening Villblomstens dag over hele Norge. Telemark Botaniske forening har flere turer rundt om i fylket vårt denne dagen. I år arrangeres en tur i Sauland,
Hjartdal kommune langs Elvestien ved Omnesfossen.
En av disse turene blir i år arrangert sammen med Barnas Turlag i Hjartdal som er tilsluttet DNT gjennom det nye Notodden og Hjartdal Turlag og det ny oppstartede Naturvernforbundet i Øst-Telemark. Sammen blir det et flott søkelys på naturinteresse og rusletur hvor vi fokuserer på de vakre sommerblomstene vi finner langs stien og veien vi går denne dagen.
Arrangementet er virkelig et lavterskeltilbud som passer for barnefamilier og folk i alle aldere. Her kan du lære navnene på noen av de vanligste plantene vi finner rundt oss på denne tid av året. Vi har villblomsterquiz og barna får en folder hvor de kan krysse av blomster de ser på turen.
Naturvernforbundet forteller om hvor viktig naturen er for oss og hvorfor vi trenger å ta godt vare på den. Kanskje får vi se den rødlista elvemuslingen? Vi besøker også huset til beveren på Rokåsa.
Oppmøte der Elvestien starter mellom bruene på gamleveien mellom bruene på nordsiden av elva ved Omnesfossen i Sauland kl. 11:00. Arrangementet er ferdig kl. 13:00. De som fortsatt vil lære mer får bli med videre langs Skojeveien og lære mer om villblomster og vakker natur.

Foto: David Mundal (biolog/økolog)