(Fullbooket) Ung Botaniker feltkurs på Sandøya

Botanikerspirer!

På sensommeren ønsker Norsk Botanisk Forening nok en gang å samle unge botanikere til årets botanikkbaluba – denne gangen på Sandøya, en magisk øy utenfor Tromsø!

Eventyret går over en helg, hvor hver dag blir en opplevelsesreise i kyst- og fjelllandskap. Du kan se frem til sightseeing i kystlynghei, arts-safari i tangvoller, skattejakt på sandyner og fjellrabber og romantiske botanikkøyeblikk i blomstrende kulturmark. Om kvelden samles vi rundt lupene til videre beundring av dagens fangst, samt en god dose sosialt opplegg.

Til veiledning i felt har vi med en frisk bukett av unge botanikere, som ivrer etter å dele sin kunnskap om karplanter, sopp, moser og lav med akkurat deg. Vi er også så heldige å ha med oss Andy Sortland, leder av Nordnorsk Botanisk Forening, som kjenner stedet som sin egen bukselomme og er en gullgruve innen botanikk.

Praktisk informasjon:
Oppmøte: Giæverbukta i Tromsø – vi kjører sammen herfra til ferga.
Tid: fredag 4. september kl 16:00.
Kapasitet: 20 deltagere
Påmelding: innen 28 august.

Feltkurset passer godt for nybegynnere som ønsker en innføring i botanisk artskunnskap, økologi og fylogeni, men også for viderekomne som søker nye utfordringer. Noe naturfaglig bakgrunn er likevel å anbefale. Alle deltagere får kursbevis – eventuell innramming går på eget budsjett 🙂

Mer informasjon om program og det praktiske kommer.

Vil du lære mer om ville vekster i naturen?
Bli med vårt frivillige fagmiljø av naturglade entusiaster
i Norsk Botanisk Forening:
http://botaniskforening.no/bli-medlem

Oppmøtested

Møtes i Giæverbukta i Tromsø (på parkeringsplassen ved pizzabakeren) og reiser samlet ut til Sandøya.

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.