Thekla Resvoll og Hanna Resvoll-Holmsen – To kvinnelige pionerer i alpin og arktisk flora

Norsk Botanisk Forening ønsker å hylle Thekla Resvoll og Hanna Resvoll-Holmes, de to modige og dyktige botaniske pionerene.

Bli med på digitalt foredrag der Inger Nordal forteller om de to søstrene og deres viktige bidrag innen botanikken. Alt du må gjøre er å trykke her torsdag, 23. mars, kl. 19.

Thekla (1871-1948) tilbrakte en rekke somre på Dovre der hun studerte plantenes tilpasning til «kolde og korte somre», som hun kalte det i sin doktoravhandling fra 1918. Botanisk økologi-forsking opp til da hadde i Norge stort sett dreid seg om vegetasjons-analyser, men hun gikk ned på kne (bokstavelig talt) og fulgte planteindivider gjennom årstidene. Hun publiserte en rekke banebrytende resultater. Storesøster, Hanna (1873-1942), bidro først og fremst til utforsking av Svalbards flora. Flere somre bodde hun ensom i ukevis i telt med gevær og plantepresse, og publiserte i 1927 Svalbards flora, den første for dette arktiske øyriket. Hun var ellers stekt engasjert i naturvern, ikke minst når det gjaldt Jotunheimen og Svalbard. Hun har fått ærestittelen «Norges første grønnstrømpe».

Inger Nordal er professor emeritus i biologi ved Universitet i Oslo.

Foredraget tas opp og vil etterhvert bli tilgjengelig på vår Youtube-kanal.

Oppmøtested

På selvvalgt komfortabelt sted med internettilgang. Trykk på lenken i teksten over eller bruk nettadressen: https://us06web.zoom.us/j/87436321665