Slåttekurs i Nordmarka

Bli med på slåttekurs i Nordmarka 13. – 15. august 2021. Det blir en unik mulighet til å lære om tradisjonell ljåslått og den fantastiske artsrikdommen av villblomster og pollinerende insekter som finnes i slåttemarker.
Kurset er åpent for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig. Velkommen skal du være! 🙂
Slåttekurset gir en innføring i skjøtsel og restaurering av slåttemarker, slåttemarksøkologi, botanikk og pollinerende insekter. Gjennom helgen vil du lære deg teknikken i ljåslått, vedlikehold og sliping av ljåer, nøkkelarter i blomsterenga og kulturhistorie.
Ingen forkunnskap eller erfaringer er nødvendig, men du bør være i ok god form. Vi er ute mesteparten av dagene uansett vær. Du får prøve deg i praktisk slåttearbeid under kyndig veiledning av erfarne fagfolk, lære å slipe eller hamre ljåen, delta i blomstervandringer, høre om kulturlandskapshistorien til plassene i Nordmarka og hvordan du kan lage din egen blomstereng for insekter.
Vi bor på idylliske Studenterhytta i Nordmarka med kort vei til slåttemarkene på Svartorsætra og Blankvannsbråten. I samarbeid med grunneier, vertskapet, botanikere, slåtteeksperter og våre frivillige er dette kurset rettet mot alle som ønsker å bidra til bevaring av de artsrike blomsterengene og alle de pollinerende insektene som er helt avhengige av dem.
Deltageravgift:
Deltageravgiften dekker overnatting på Studenterhytta fra fredag til søndag, middag, frokost og lunsj, i tillegg til kursmateriell og leie av ljåer under kurset.
Medlem NBF Kr 750,-
Studentmedlem Kr 200,-
Ikke medlem Kr 1750,-
Påmelding innen 6. august (første-mann-til-mølla). Se påmeldingsskjema litt lengre ned.
Er du ikke medlem, men kunne tenke deg å bli det? Meld deg inn her: https://botaniskforening.no/bli-medlem

 

Oppmøtested

Studenterhytta Svartorseterveien 169 Sørkedalen 0758 Oslo https://www.studenterhytta.no/

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.