Slåttekurs i Nordmarka

Bli med på slåttekurs i Nordmarka 14.-16. august 2020. Det blir en unik mulighet til å lære om tradisjonell ljåslått og den fantastiske artsrikdommen som finnes i slåttemarker. Kurset er åpent for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig. Velkommen skal du være:)

Slåttekurset gir en innføring i skjøtsel og restaurering av slåttemarker, slåttemarksøkologi, botanikk, pollinerende insekter. Gjennom helgen vil du lære deg teknikken i ljåslått, vedlikehold og sliping av ljåer, nøkkelarter i blomsterenga og kulturhistorie.
Ingen forkunnskap eller erfaringer er nødvendig, men du bør være i ok god form. Vi er ute mesteparten av dagene uansett vær. Du får prøve deg i praktisk slåttearbeid under kyndig veiledning av erfarne fagfolk, lære å slipe eller hamre ljåen, delta i blomstervandringer, høre om kulturlandskapshistorien til plassene i Nordmarka og hvordan du kan lage din egen blomstereng for insekter.

Vi bor på idylliske Studenterhytta i Nordmarka med kort vei til slåttemarkene på Svartorsætra og Blankvannsbråten. I samarbeid med grunneier, vertskapet, botanikere, slåtteeksperter og andre ressurspersoner er dette kurset rettet mot alle som ønsker å bidra til bevaring av de artsrike blomsterengene og alle de pollinerende insektene som er helt avhengige av dem.

 

Deltageravgift:
Deltageravgiften dekker overnatting på Studenterhytta, middag, frokost og lunsj, i tillegg til kursmateriell og leie av ljåer under kurset.

Medlem NBF Kr 1000,-

Studentmedlem Kr 250,-

Ikke medlem Kr 1500,-

Påmelding innen 10 august: www.zubarus.com/signup.php?eventId=2500

 

Oppmøtested

Studenterhytta, Svartorseterveien 169 Sørkedalen 0758 Oslo http://www.studenterhytta.no/

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.