Slåttekurs i Nordmarka

Østlandsavdelingen i Norsk Botanisk Forening inviterer til slåttekurs på Svartorsætra og Blankvannsbråten i Nordmarka 14.-16. august 2020.

Alle som er interessert i kulturlandskap, bevaring av villblomster, insekter og kulturminner er hjertelig velkommen!
Her lærer du om artsrikdom i slåttemark og hvorfor artene er avhengig av hverandre. Kurset gir en innføring i slåttemarksøkologi, botanikk, pollinerende insekter, restaurering og skjøtsel.

Gjennom helgen vil du lære deg teknikken i ljåslått, vedlikehold av redskap, et knippe nøkkelarter i enga, effekten av skjøtsel og om muligheter for praktisk arbeid på din egen tomt eller i ditt nærmiljø.
Ingen forkunnskap eller erfaringer er nødvendig, men du bør være i ok god form. Vi er ute mesteparten av dagene uansett vær. Du får prøve deg i praktisk slåttearbeid under kyndig veiledning av erfarne fagfolk, lære å slipe eller hamre ljåen, delta i blomstervandringer, høre om kulturlandskapshistorien til plassene i Nordmarka og hvordan du kan lage din egen blomstereng for insekter.

Vi bor på idylliske Studenterhytta i Nordmarka med kort vei til slåttemarkene på Svartorsætra og Blankvannsbråten. I samarbeid med grunneier, vertskapet, botanikere, slåtteeksperter og andre ressurspersoner er dette kurset rettet mot alle som ønsker å bidra til bevaring av en trua naturtype og et kjært landskapsbilde.

Priser:

Medlem NBF Kr 1000,-

Studentmedlem Kr 250,-

Ikke medlem Kr 1500,-

Påmelding gjøres her:

www.zubarus.com/signup.php?eventId=2500

 

Oppmøtested

Studenterhytta