Slåttekurs i Nordmarka 2023

Bli med på slåttekurs i Nordmarka 11. – 13. august 2023. Det blir en unik mulighet til å lære om tradisjonell ljåslått og den fantastiske artsrikdommen av villblomster og pollinerende insekter som finnes i slåttemarker.

Kurset er åpent for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig. Velkommen skal du være! 🙂

Slåttekurset gir en innføring i skjøtsel og restaurering av slåttemarker, slåttemarksøkologi, botanikk og pollinerende insekter. Gjennom helgen vil du lære deg teknikken i ljåslått, vedlikehold og sliping av ljåer, nøkkelarter i blomsterenga og kulturhistorie.

Ingen forkunnskap eller erfaringer er nødvendig, men du bør være i ok god form. Vi er ute mesteparten av dagene uansett vær. Du får prøve deg i praktisk slåttearbeid under kyndig veiledning av erfarne fagfolk, lære å slipe eller hamre ljåen, delta i blomstervandringer, høre om kulturlandskapshistorien til plassene i Nordmarka og hvordan du kan lage din egen blomstereng for insekter.

Vi bor på idylliske Studenterhytta i Nordmarka med kort vei til slåttemarkene på Blankvannsbråten. I samarbeid med grunneier, vertskapet, botanikere, slåtteeksperter og våre frivillige er dette kurset rettet mot alle som ønsker å bidra til bevaring av de artsrike blomsterengene og alle de pollinerende insektene som er helt avhengige av dem.

Deltageravgift:
Deltageravgiften dekker overnatting på Studenterhytta fra fredag til søndag, middag, frokost og lunsj, i tillegg til kursmateriell og leie av ljåer under kurset.

Medlem NBF Kr 750,-
Studentmedlem Kr 200,-
Ikke medlem Kr 1750,-
Bindende påmelding innen 1. juli (første-mann-til-mølla). Vi kan ikke erstatte deltageravgift med mindre noen fra ventelisten kan ta plassen din. Se påmeldingsskjema litt lengre ned.

Er kurset fullt? – Send oss en e-post så setter vi deg på venteliste. Da får du en melding når en plass skulle bli ledig.

 

Er du ikke medlem, men kunne tenke deg å bli det? Meld deg inn her: https://botaniskforening.no/bli-medlem

Oppmøtested

Studenterhytta Svartorseterveien 167 0758 Oslo

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.