Lav- og kjukekurs (Kryptoklubben)

!NB!
Oppdatering:
Vi åpner opp noen ekstra plasser for påmelding til kursopplegg (foredrag, middag, felt) på dagtid, uten overnatting. De som melder seg på vil selv være ansvarlige for transport til og fra Drøbak og lokalitetene i felt. Hvis transport er vanskelig å få til på egen hånd, ta kontakt med en av kontaktpersonene.
Kryptoklubben ved NMBU og Fagmykologene ved NSNF inviterer til Lav- og kjukekurs helgen 2.-3. april!
Fokus for helgen vil være rødlistede arter av kjuker, lav og barksopp som lever rundt Oslo-fjorden.
Lørdagen vil bestå av foredrag, diskusjon, middag og en ypperlig mulighet for å lære å kjenne andre myko-nerder. Vi vil blant annet få et foredrag om det nye prosjektet EcoForest som tar for seg effekten av skogbruk på biodiversitet, genetisk diversitet, karbon og økologiske prosesser i boreale skoger. I tillegg vil vi få et foredrag som graver dypt ned i de sjeldne slørsoppenes verden. På søndagen gjør vi det vi liker aller best: drar ut i felt og finner artene der de hører hjemme! Turen går til to lokaliteter: Bonn (bonnebukta) og Malmøya. Det er ikke høy vanskelighetsgrad på turene og vi kommer til å bevege oss i mykologisk tempo, som så vidt vi har skjønt er enda saktere enn botanikertempoet. Husk å ta med lupe!
Praktisk info:
Kurshelgen er gratis for medlemmer av Fagmykologene og Kryptoklubben. Kurset er en del av Ung Botaniker-prosjektet, vi vil prioritere medlemmer under 30 år. Det er begrenset med plasser, så vær rask med påmelding!! Når dere melder dere på, husk å skrive eventuelle allergier, alder og om dere har bil tilgjengelig.
For å ta oss til lokalitetene på søndagen trenger vi å kjøre bil, så det vil bli arrangert samkjøring til overnattingssted i Drøbak fra Oslo og Ås. For de som kjører, ta kontakt med Sara Kristoffersson i Kryptoklubben: transportutgifter vil bli refundert. Vi overnatter lørdag-søndag på Tollboden biologiske feltstasjon i Drøbak. Her finnes det alt av sengetøy, dyner og puter.
Kryptoklubben og Fagmykologene vil stille med vegetarisk middag på lørdagen og frokost + mulighet for å smøre niste på søndagen. NB! Husk å ta med matpakke til lørdagens lunsj, middag blir servert kl. 18.
Pakkeliste:
Matpakke til lørdag
Termos + vannflaske
Klær etter vær
Lupe
Badetøy (for de som vil ta en dupp i fjorden)
Håndkle
Kontaktpersoner:
Markus Fjelde, tlf: 46623252, mail: mfjelde023@gmail.com (Fagmykologene)
Magnus Eng, tlf: 40308011, mail: magnus.barnes.eng@gmail.com (Kryptoklubben)
Sara Kristoffersson, tlf: 93090786, mail: sarakristoffersson1@gmail.com. (Kryptoklubben)

Oppmøtested

Oppmøte kl. 10:00 lør 2/4 på parkering ved Tollboden, biologisk feltstasjon i Drøbak.

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.