Lag din egen blomstereng!

Har du drømt om å lage din egen blomstereng?
Du er invitert til en dag der du kan lære alt det du trenger å vite for å få det til.
På samlingen kan du lære hvordan du kan lage din egen blomstrende oase, enten det er i blomsterkassa, i hagen eller langs veikanten der du bor.
Kunnskapen kan også være relevant for bedrifter som vil være med på redningsaksjon for villblomster og pollinerende insekter.

Det vil foregå blomstervandringer på Botanisk Hages egen slåttemark, lansering av hefte om solitære bier, Blomsten og Bien quiz, stands, foredrag, bievandringer og mye mer!

Blomsterenger er vakre og fargerike, men også en oase for sommerfugler, villbier og hagefugler. I dag er mesteparten av blomsterengene, som var beite- og slåttemarker, forsvunnet fra Oslo, noe som påvirker byens biomangfold. Du kan bli med på å snu situasjonen!

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Botanisk Forening, Naturhistorisk Museum og Bymiljøetaten i Oslo kommune.

 

Norsk Botanisk Forening – Østlandsavdelingen er samarbeidspartner av Oslo europeisk miljøhovedstad 2019. Dette arrangementet er i regi av Norsk Botanisk Forening – Østlandsavdelingen , men er også en del av miljøhovedstadsårets offisielle program. På miljøhovedstaden.no kan du lese mer om andre arrangementer i miljøhovedstadsåret.

Oppmøtested

Utenfor Lids hus i Botanisk hage.