Gulltjernmosen naturreservat i Spydeberg

Oppmøte: Spydeberg stasjon

Turledere: Jens Chr. Køhler, 915 55 432, og Geir Arne Evje, 976 82 909

Varighet: 7 km, ca. 6 timer

Terreng: Myrområder og lett, småkupert terreng. Vanntett fottøy anbefales.

Mat og drikke: Ta med mat og drikke til en lang tur.

Påmelding: Påmelding til Geir Arne Evje, garev[at]online.no og angi om du kjører bil og kan ta med passasjerer, eller om du trenger skyss. Det er spesielt viktig at de som planlegger å reise med tog melder fra, fordi det kjøres buss for tog mellom Oslo og Spydeberg.

Felles transport: Vi organiserer felles transport i privatbiler fra Spydeberg til Lyseren.

Parkering: Spydeberg stasjon

Offentlig transport: Buss for tog fra Oslo S kl. 08:31, ankomst til Spydeberg kl. 09:19. Ved reise fra andre steder, gjør rutesøk på www.vy.no eller www.ruter.no.

Turen starter ved utløpet av Lyseren (Vøyen gård). Vi går mot nord over en større myr (Slorene) og videre langs Lyserens østre strandlinje fram til Nordre Tangevik (se www.norgeskart.no). Der kan vi ta en liten tur over på Vøyentangen. Ved Nordre Tangevik er det gode muligheter for rast også om det regner. Fra Lyseren går vi opp til Gulltjernmosen og Gulltjern. Vi går tilbake til bilene via stier eller skogsbilveg. Vi tar sikte på å være tilbake ved bilene mellom kl. 15 og 17 (Vøyen gård).  Ta også med lupe, gjerne GPS og registreringsskjema med tanke på kartlegging.

Oppmøtested

Spydeberg stasjon