BLOMSTERTUR PÅ ØLAND

INVITASJON TIL BLOMSTERTUR PÅ ØLAND I 2024
Norsk Botanisk Forening, Østlandsavdelingen (ØLA) inviterer til villblomstvandringer på Öland i Sverige fra 20. mai til 26. mai 2024. Öland er kjent for sin rike flora med mange sjeldne planter. Dette er en forsinket jubileumstur som skulle vært arrangert i 2021 i forbindelse med ØLAs 50 -års jubileum. Den ble utsatt pga. Covid-19. I 2022 arrangerte ØLA ‘Botanikkdager’, en lengre ekskursjon til Troms og jubileumsfest høsten 2022, så i 2023 måtte vi ha et ‘hvileår’. MEN I 2024 SKAL VI ENDELIG KOMME TIL ØLAND!
Vi skal bo på Bo Pensionat i idylliske Vickleby – et sted som ligger litt syd for Färjestaden. Prisene inkluderer helpensjon.
Prisene er pr. person:
Dobbeltrom: SEK 6590
Enkeltrom: SEK 7790
Antall enkeltrom er begrenset, så noen deltakere må nok regne med å dele dobbeltrom.
I tillegg blir det noen administrasjonskostnader for turledere. Disse kostnadene har vi ikke beregnet ennå, og vil avhenge av hvor mange deltakere det blir. Beregning av kostnader for kjøring til, fra og på Øland må vi også komme tilbake til.
Vi er avhengige av privatbiler for å dra til ulike steder på Öland. Hvordan vi organiserer kjøring til og fra Öland, og på Öland må vi komme tilbake til når vi får påmeldinger. Gi beskjed ved påmelding om du kan kjøre bil til og fra Øland, eller om du må sitte på med noen. Det er mulig å reise kollektivt fra Oslo-området til Vickleby på Øland, men på de daglige turene på Øland er vi alle avhengige av privatbiler.
Det er lang vei til Øland – over 60 mil fra Oslo. Det er naturlig å legge inn overnatting, f.eks. i Falkøping, der rom på Hotel Rasta i Falkøping koster ca SEK 1200. Ved overnatting i Falkøping blir avreise 19. mai fra Norge, og ankomst tilbake 27. mai.
Påmelding snarest, og senest mandag.30.10. Medlemmer i ØLA er prioritert fram til 20.10, deretter kan øvrige medlemmer i grunnorganisasjonene i NBF melde seg på, hvis det fortsatt er ledige plasser.
Turen er bare åpen for medlemmer i en av grunnorganisasjonene i Norsk Botanisk Forening, men hvis ektefeller og samboere reiser sammen, aksepterer vi at bare den ene er medlem. Nærmere informasjon om betaling og eventuelt depositum kommer vi tilbake til når vi får påmeldinger. Send påmelding til styret[at]nbf-ostland.no.

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.