UTSATT! Blomsterprakten på Raje, søstermarihand m.m

UTSATT til lørdag 23. mai kl. 11! Det er nesten vinter der oppe og det er meldt kaldt vær i morgen (16.05), i tillegg har veksten stoppet opp pga. kulda. Vi satser på finere vær neste helg og håper mange av dere kan være med.

Vi i BBF har fått en veldig hyggelig invitasjon fra Kirsten Myhr til å se blomsterprakten på Raje, hvor søstermarihand er i hovedrollen! Vi inviterer derfor til en felles tur for å se denne vakre ville orkidéen som er kategorisert som sårbar (VU) i norsk rødliste for arter.

Invitasjonen fra Kirsten lyder som: Det er tidlig vår på Raje i år og første søstermarihand blomstret 29 april! Det må være rekord! Og den har etter det overlevd to snøvær og kalde netter. Det ser ut til å bli mange søstermarihand i år og mange av disse kommer i blomst om kort tid – sannsynligvis i slutten av uken. Vanligvis blir de større når varmen kommer for fullt, men da er nok de første avblomstret. Uansett, om du er brakkesyk eller ikke så ta gjerne en tur. Det er vakkert på Raje nå med hvitveistepper, marianøkleblom, blåveis m.m. Kan også by på flott fuglesang med måltrost, rødstrupe, fuglekonge og svarthvit fluesnapper i spissen.

Vegbeskrivelse:

Kjør over Skollenborg eller Kongsberg mot Notodden rv 40. Ta av ved merking til Hedenstad (kirke) og Heistadmoen – snareste veien er Hedenstadveien som er avkjørselen til venstre rett etter Labrofossen. Sving til venstre og fortsett langs Hedenstadveien til et kort stykke etter Heistadmoen Der går veien over til å hete Ljøterudveien. Følg denne noen kilometer til du passerer ei bru, en fantastisk eik på et gårdstun og noen svinger. Etter disse tar du av til høyre langs grusveien Rajeveien. Dette er bomvei; bom etter ca. 1 km, koster 60 kr. Husk å trykke på riktig knapp etter betaling ellers får du fiskekort og bommen går ikke opp! Fortsett 2-3 km oppover der du passerer en ‘topp’ og fortsett forbi to turisthytter. Rett etter den siste (rød og gul) er det en parkeringsplass på høyre siden der det står et skilt med Kopperskjæret. Der venter Kristin og dere skal opp veien på venstre side.

Det er krav om påmelding til denne turen, dette gjør du helt nederst på denne siden.

Kle deg etter været og ta gjerne med en liten niste og noe å drikke.

 

(Foto: Søstermarihand av Jan Sørensen)

Oppmøtested

Raje, følg vegbeskrivelsen.

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.