Algehelg: makro- og mikroalger

AVLYST!

Velkommen til en helg hvor alt fokus er på alger!

Lørdag 28.3: Makroalger!
Katharina Nøkling Eide og Ask Sivsønn Gulden tar master ved UiO på nettopp disse fascinerende organismene. De vil holde et dagskurs på artsbestemming av vanlige arter i fjæra, og deres epifytter! Matverdien blir garantert nevnt, for Katharina er svært opptatt av dette.

Søndag 29.3 ser vi på mikroalger!
Carina Marie Rose, nylig ferdig med en master ved UiO på saltvannsalger, vil gi oss enn inføring i dette kosmiske universet. Vi sanker prøver på formiddagen og alle får leke seg med mikroskopet. Vi ser også litt på grupperinger og hva disse utrolige mikroorganismene utgjør i økosystemer.

Lørdagskvelden blir det alge-kortfilmer, baguetter, snacks og prat om disse majestetiske skapningene som både ligner og slekter til landplantene og tørråte sine urforeldre!

Praktisk Informasjon:

Kurset har en maxgrense på 20 og fylles opp fortløpende.

Ha med vannflaske begge dagene, samt eget bestikk og badetøy / støvler for lørdagen.

Det er mulig å overnatte, og mulighet for å melde seg på kun en av dagene. Vi trenger å vite hvem som kommer til middag lørdag før kl 16 samme dagen, på grunn av mat.

Arrangementet er gratis; overnatting, mat, reise og kjøregodtgjørelse (utflukt begge dager) dekkes av Ung Botaniker-midler fra Sparebankstiftelsen.

Program kommer nærmere helgen, for spørsmål send melding til: Bernhard@askedalen.no, eller ring 94141429.

Oppmøtested

Vi møter opp utenfor hovedinngangen til Sørhellinga på NMBU (Norges Miljø- og Naturvitenskapelige Universitet)