Tips til turledere

Å være eller ikke være… turleder

Å være turleder er både givende og lærerikt.
Man trenger ikke være en dreven botaniker for å gå på tur. Nyt naturen og fortell om det du kan, eller de artene du brenner for!
Kanskje kan du ta en artsbestemmelsestur, hvor dere sammen finner ut av hva dere ser? Eller kanskje fokuser på en ting, om det er farger, pollinering, trær. Temamulighetene for turen er like allsidig som det naturen er!

Norsk Botanisk Forening følger Korona-retningslinjene for smittevern på alle sine turer.

Korona retningslinjer

Natursti

Et godt lavterskel alternativ for guidede blomstervandringer er å sette opp en natursti.

Gå en planlagt runde og se hvilke arter som finnes og sett opp en natursti med poster.

Dersom poster skal henge oppe over en lengre periode er det viktig å få en godkjenning fra grunneier, og uavhengig av lengde som postene henger oppe rydder vi selvfølgelig opp igjen etterpå!

Vi har laget et utvalg av poster over vanlige arter som kan lastes ned og brukes.

Last ned plakater

Ikke glem! Rapportering

Husk at alle turer under Villblomstenes dag må rapporteres.

Rapport kan enten leveres via følgende skjema eller på mail til jeanette@botaniskforening.no

Gå til rapportskjema