Er du vår nye kollega?

Norsk Botanisk Forening

Prosjektleder i Norsk Botanisk Forening

Er du glad i naturen, og har du lyst å jobbe med å inspirere andre til å komme seg ut og oppdage naturskattene rundt oss, da er denne jobben for deg. Vi er ute etter en person som er engasjert og naturinteressert, som har eget driv, er strukturert, selvstendig og kan overholde tidsfrister.

Stillingstype: Prosjektstilling, 50%-100%
Tiltredelse: snarlig
Varighet: 1. februar 2025, men med mulighet for forlengelse
Arbeidssted: Oslo, men reisevirksomhet må påregnes.
Søknadsfrist: 1. mai 2024.

Hvem er vi?

Norsk Botanisk Forening er en frivillig organisasjon med grunnorganisasjoner over hele landet. Vi jobber med å spre kunnskap om ville arter i naturen. Vi driver med opplæring av frivillige i kartlegging og overvåking av natur, og arrangerer aktiviteter over hele landet. Les mer om Norsk Botanisk Forening på våre nettsider www.botaniskforening.no.

 

Stillingsbeskrivelse

En stor del av arbeidet vil bestå av å skape, planlegge, gjennomføre og ferdigstille arrangementer og prosjekter. Det er en fordel om du har erfaring med prosjektledelse og organisering. Prosjektet du får et særskilt ansvar er Barnas Blomstereng, et prosjekt der vi hjelper skoler med å lage sine egne blomsterenger sammen med elevene sine. I tillegg vil du bidra til andre prosjekter og arrangementer rettet mot både voksne og barn.

Stillingen setter krav til at du kan jobbe selvstendig, raskt evner å sette seg inn i nye arbeidsoppgaver, tar initiativ og er løsningsorientert. Nyutdannede personer med høyere utdanning innen biologi/botanikk/økologi/naturforvaltning (eller tilsvarende) oppfordres til å søke.

Utover prosjektledelse vil stillingen bestå av formidlingsarbeid. Vi trenger derfor deg som har god formidlingsevne om planter rettet mot ulike mottakergrupper, spesielt for barn og unge. Vi legger vekt på erfaring med formidling innenfor planteriket, spesielt blomsterenger og slåttemark. I stillingen inngår både muntlig og skriftlig formidling, og gode norskkunnskaper er en forutsetning.

I en liten organisasjon vil du måtte være innstilt på å bidra med de oppgavene som trengs.

Faglig kunnskap, initiativ, selvstendighet, engasjement, gode samarbeidsevner, nettverk, personlig egnethet, samt erfaring og resultater fra arbeid i frivillige organisasjoner vil bli vektlagt.

Vi søker deg som

 • har interesse for natur og faglig bakgrunn i naturforvaltning/biologi/økologi/botanikk.
 • har gode skriveferdigheter og har evne til å levere rapporter innen tidsfrister.
 • liker å samarbeide med andre mennesker.
 • liker å tilbringe tid i felt
 • har tidligere erfaring med artsobservasjoner.no
 • har gode formidlingsevner både muntlig og skriftlig.
 • har god brukerkompetanse innen IT og sosiale medier.
 • er selvstendig, strukturert og løsningsorientert.
 • liker organisasjonsarbeid.

Vi tilbyr

 • et trivelig arbeidsmiljø med varierte og lærerike arbeidsoppgaver.
 • arbeidssted i Botanisk Hage på Tøyen (Oslo). Arbeidssted utenfor Oslo kan også tilrettelegges, men det må da regnes med reisevirksomhet ned til Barnas Blomstereng skoler rundt Oslo og i Sør-Norge.
 • fleksibel arbeidstid.
 • lønnstrinn 38-49, avhengig av erfaring og kompetanse.
 • mulighet til å forme ditt eget arbeid ut fra interesse og kompetanse.

Spørsmål om stillingen kan rettes til avtroppende prosjektleder Rebekka Ween på telefon 40 61 58 06 eller epost rebekka@botaniskforening.no.

Søknad med CV og referanser sendes til daglig leder jeanette@botaniskforening.no innen 1. mai 2024.