Villblomstenes dag – Røverkollen i Lillomarka

Kveldstur opp på Røverkollen i Lillomarka.

Røverkollen (404 moh.) er den sørligste av Lillomarkas høye topper, og er vernet som naturreservat. Den har en del varmekrevende og til dels kalkkrevende vegetasjon, med blant annet noen orkideer – vi får håpe på å i hvert fall finne brudespore.

Oppmøte: 18:30 i nordenden av Svarttjern inne på Romsås-området. Svarttjern ligger en snau kilometer fra Romsås senter/t-banestasjon, følg turvei. Fra Svarttjern krysser vi Sverre Iversens vei og går en rundtur på sti opp på Røverkollen og ned, ca 2 km hver vei. Ca 160 m stigning, tørt terreng. Vi tar en rast på toppen, så ta gjerne med en termos eller vannflaske og noe å bite i. Om været er bra, bør det være en nydelig utsikt i alle retninger.

 

OBLIGATORISK PÅMELDING, i skjemaet lenger ned.

Vi må påpeke at deltakere på våre arrangementer må følge smittevernreglene, særlig avstandsregelen. Den er lett å glemme når man blir engasjert av et spennende funn eller en vakker blomst. Men også i slike opphissete sitasjoner: HUSK AVSTAND! Så lenge Norsk Botanisk Forening er forpliktet til å drive smittesporing, må vi ha påmelding til våre aktiviteter. Oppgitte kontaktopplysninger, tlf. og mail, vil bli slettet etter ca. 14 dager. Så lenge det er nødvendig vil ledere av våre aktiviteter ha med håndsprit og evt. andre smittevernforebyggende greier. Husk også: Er du syk eller har symptomer på luftveisinfeksjoner, bli hjemme.

Norsk Botanisk Forening – Østlandsavdelingen ønsker alle velkomne på våre arrangementer, enten det er tur, kartlegging, floravokting eller dugnad.

 

Oppmøtested

i nordenden av Svarttjern inne på Romsås-området. Svarttjern ligger en snau kilometer fra Romsås senter/t-banestasjon, følg turvei

Påmeldingsfristen har gått ut

Dessverre er det for sent til å melde seg på dette arrangementet.