Signalarter i skog

Velkommen inn i gammelskogen!

Bli med på digitalt foredrag og lær om skog og artsmangfold. Alt du må gjøre er å trykke her torsdag, 20. april, kl. 19.

Vi vet fortsatt lite om naturen. For å drive god forvaltning av skogen trengre man kunnskap om hvor naturverdiene befinner seg. Du kan være med og bidra til å øke kunnskapen om hva som lever i skogen. Blir du med på jakten etter artene? Signalarter er arter som benyttes for å identifisere skog med høy naturverdi. Jo flere signalarter vi finner, desto høyere naturverdi kan et område antas å ha.

Felthåndboka «Artsmangfold i skog – en håndbok om signalarter på Østlandet» gir en beskrivelse av 8 verdifulle skogmiljøer og 90 signalarter av karplanter, sopp, lav, moser og fugl som kan benyttes for å identifisere skog med høy naturverdi på Østlandet. Håndboka har som hensikt å lære opp artsjegere og brukere av skogen til å gjenkjenne arter og områder med høye naturverdier, og å bidra med viktig kunnskap om artsmangfoldet i skog. Felthåndboka er utgitt ut av Sabima, Biofokus og Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.

Helene Lind Jensen, naturforvalter og naturkartlegger i Biofokus vil fortelle om viktige skogmiljøer og gi deg en innføring i en håndfull signalarter.

Foredraget tas opp og vil etterhvert bli tilgjengelig på vår Youtube-kanal.

Oppmøtested

På selvvalgt komfortabelt sted med internettilgang. Trykk på lenken i teksten over eller bruk nettadressen: https://us06web.zoom.us/j/87436321665