Lørdag 14.09.,kl.10.00: Redningsaksjon for dragehode på Nakholmen med påfølgende ekskursjon etterpå.
Mens størsteparten av styret i ØLA deltar på NBF landsmøte i Larvik i helgen, håper vi at medlemmene våre vil stille opp og hjelpe dugnadsleder Ivar Holtan og luke vekk grav- og sibirbergknapp og andre fremmede arter for å hjelpe og bevare dragehode-bestanden på Retvikryggen på Nakholmen. Dragehode har sin vestgrense i Skandinavia og er en ansvarsart i Norge. Den er rødlista blant annet fordi den er sterkt truet av gjengroing og arealendringer.
Etter dugnaden er det mulighet til å bli med Tore Berg på ekskursjon på øya. Nakholmen har en rik kambrosilur-flora i likhet med Langøyene, som vi akkurat har besøkt. I tillegg er det flere hagedeponier som pleier å by på interessante adventivplanter. Vi skal bl.a. ta en sjekk på hvordan det står til med nattlys-artene, samt med den gamle legeløvehalebestanden. For to år siden dukket det opp en svær plante av toppamarant, så den kan kanskje gjenfinnes. Vi besøker også sydstranda, som består av et virrvarr av strandplanter, forvillede hageplanter og gamle reliktplanter som bulmeurt og nattsmelle. På øya er det også bra bestander av stensvineblom, som har sin primærforekomst på Nakholmen. År om annet kan vi også se nonsblom.
Dugnadsleder: Ivar Holtan (900 17 120)
Oppmøtested: Aker Brygge, plattform E. Båten B1 går kl. 10.00. Vær ute i god tid.
Tidsbruk: Dugnaden vil vare fra ca. 10.30 – 13.00.
Info: Ta med matpakkelunsj som vi spiser på øya og sitteunderlag. For de som har deltatt dugnaden spanderer ØLA pizza på deltakerne i Oslo etterpå. Tidspunkt for bespisning i Oslo avtales med dugnadsleder etter dugnaden, men antatt tid er ca. kl. 15.00.
Turleder ekskursjon etter dugnaden: Tore Berg (975 03 649)
Oppmøtested: Baker Hansen i Vika fra kl. 12.00. Vi tar båten B1 fra Aker Brygge, plattform E, kl. 13.00. Eller møtes ved butikken på Nakholmen kl. 13.30 for de som allerede er på øya. (5 min å gå fra brygga).
Tidsbruk: Tore regner med å være på øya fra ca. kl.13.30 – 17.00.