Dagskurs i artskartlegging i Trondheim

Syns du naturen er spennende? Vil du bidra til mer kunnskap om artene våre?

Dette er en ypperlig mulighet for deg som er naturinteressert og nysgjerrig på kartlegging. I løpet av denne dagen vil du lære deg grunnleggende kartleggingsmetodikk, og hva som skal til for å bli en god artskartlegger.

Kurset vil foregå på Lade, en halvøy i Trondheim, et steinkast unna Fagerheim Gård og Devlbukta, kjent for sine fine turmuligheter langs strandberg og skog. Her kan vi finne alt i fra kjuker til måker, planter til insekter; med andre ord et perfekt sted for å lære seg å kartlegge ulike artsgrupper!

Kurset vil innebære en gjennomgang av hva artskartlegging er, hvordan registrering av arter foregår, samt en felles artsjakt. Etter turen, registrer vi funnene i Artsobservasjoner. På denne måten vil du få en introduksjon til kartlegging, og et godt grunnlag for videre kartlegging på egenhånd eller på felles kartleggingsturer.

Kurset arrangeres av SABIMA i samarbeid med NBF-Trøndelag

Praktisk informasjon:

Oppmøte klokka 09:30 på Ringve botaniske hage, møterommet (Lade alle 58, 7041 Trondheim) for mingling og kaffe. Programmet starter 10:00.
Reiserute buss: Buss 2 går fra Prinsens Gate og stopper ved Lade idrettsanlegg. Derifra er det ca. 10 min å gå. Alternativt så går buss 20 og stopper rett utenfor på holdeplass Olav Engelbrektssons allé
Varighet: Ca. 6 timer
Ta med matpakke og drikke, vi sørger for kaffe og kjeks
Ta med datamaskin, skrivesaker og gjerne håndlupe, kikkert, fotoapparat, papirposer, insektshåv, felthåndbøker og GPS
Kle deg etter forholdene
Kurset er gratis, med begrenset plass. Husk å meld deg på her: Dagskurs i artskartlegging i Trondheim – Sabima

Oppmøtested

Ringve botaniske hage, Trondheim