Botanikk-torsdag – Oppdag tidevannssonen! #2

I dag skal vi altså ta igjen foredraget som måtte utsettes i september.

Dette blir del to i en serie som i starten skulle handle om vegetasjonen i tidevannssonen og så utviket seg til en trilogi om havstrandsvegetasjonen.

Del to skal leve opp til serietittelen og vil ta for seg vegetasjonen i tidevannssonen.

Bli med på webinar torsdag, 05. desember kl. 19, og lær om hva det bety for vegetasjonen å leve der. Alt du må gjøre er å trykke her.

Tidevannssonen er den delen av havstranda som er neddykket og tørrlagt to ganger i døgnet. Dette skaper utfordringer som gjør at tidevannssonen er et habitat hvor en finner «økologiske spesialister». Dette gjelder både karplantene som må tåle denne periodevise neddykkingen og saline forhold, og også algene som må tåle tilsvarende periodevis tørrlegging og tidvis store svingninger i salinitet og temperatur.

Det vil bli lagt vekt på situasjonen i de delene av kysten som har de største tidevannsforskjellene, det vil si fra Vestlandet og nordover.

Andy B. Sortland skal ta deg med til plantene og vegetasjonene ved havstranden i den nordlige delen av landet. Andy underviser i biologi og naturfagsdidaktikk ved UiT-Norges Arktiske Universitet og skal fortelle om hvilke alger og karplanter som vokser i de forskjellige sonene og hvilke forhold som påvirker deres liv.

Foredraget tas opp og vil etterhvert bli tilgjengelig på vår Youtube-kanal.

 

Forsidebildet (tatt av Andy B. Sortland) viser algevegetasjon nederst i tidevannssonen på hardbunn og en del lærerstudenter fra Norges Arktiske Universitet på artsjakt. Dette er den nordnorske jungelen – en vet aldri hva en finner.

Oppmøtested

På selvvalgt komfortabelt sted med internettilgang. Trykk på lenken i teksten over eller bruk nettadressen: https://us06web.zoom.us/j/87436321665