Har vi kontroll på fremmede planter i Norge?
Dette spørsmålet var utgangspunktet for det som ble et spennende seminar om fremmede planter. Arrangementet gikk av stabelen på NTNU i Trondheim, 23. oktober 2019. Video fra dagen samt lenke til pdf-er av alle foredragene finner du lenger ned på siden.
Programmet var som følger:
Del 1: PLANTER PÅ FREMMEDARTSLISTA, ET OVERBLIKK OVER KUNNSKAP OG TILTAK
Torbjørn Lange, Klima- og miljødepartementet: Tiltaksplan mot fremmede arter
Heidi Solstad i ekspertkomitéen for karplanter under arbeidet med Fremmedartslista: Risikovurdering av fremmede karplanter, med fokus på bartrær
Honorata Kaia Gajda, daglig leder i Norsk Botanisk Forening: Hvordan prioriterer vi kartlegging av og innsats mot fremmede planter?
Øystein Folden, fylkesleder i Naturvernforbundet: Erfaringer og bektraktninger fra kartleggingsarbeid
Karen Jordal, organisasjonskonsulent i Hageselskapet: Hvordan jobber hageselskapet med fremmede arter?
Marte Dalen Johansen og Hanne Mørch i Statens Vegvesen: Kartlegging, bekjempelse og utplanting (denne presentasjonen finnes ikke i videoen)
Del 2: FREMMEDE TRESLAG
Sverre Lundemo, seniorrådgiver i WWF: Status fremmede treslag i Norge; arter, areal og politikk.
Ole Hartvig Bakke, spesialrådgiver i Allskog SA: Utenlandske produksjonstreslag– Hva tenker skognæringa om klima og verdiskaping?
Bjarte Rambør Heide, leder for artsseksjonen i Miljødirektoratet:
Arbeidet med utredninga av forbud mot fremmede treslag .
Georg Bangjord, seniorrådgiver i Statens naturoppsyn Trondheim: Fjerning av fremmede treslag i verneområder i Trøndelag.
Anders Gunnar Helle i Norsk Botanisk Forening – Vestlandsavdelingen: Engasjement rundt fjerning av fremmede bartrær- om flerverdier og samarbeid.