Lær mer om ville planter

Norsk Botanisk Forening

Lær mer om ville planter i Norge

Å bli bedre kjent med de fantastiske vekstene som omgir oss er nesten som å tre inn i en ny verden. Plutselig ser du en blomst du aldri før har lagt merke til, og oppdager sammenhenger i naturen du aldri før har tenkt over at er der. Kunnskap om villplantene våre gjør det rett og slett mye morsommere og mer spennende å utforske naturen, både den fjerne og den helt nære. Her kan du lære mer om planenes ville verden.
Norsk Botanisk Forening har massevis av forskjellige arrangementer over hele landet, både for drevne botanikere og for deg som nettopp har fattet en ørliten interesse for planter. Eller som bare vil ut på tur med andre.
Som medlem kan du blant annet være med på korte turer i nærområdet, lengre ekspedisjoner både i fjell og i fjøre, dugnader, foredrag og kartleggingsarbeid. Og mye mer til! Det beste er at midt i alle disse aktivitetene står engasjerte plantesjeler som gleder seg stort over å kunne gi av sin kunnskap til alle rundt seg.
Velkommen til å bli medlem i Norsk Botanisk Forening og til de ville veksters vakre verden!

Kristins flora

Kristins flora er en flott nettflora der du kan lære deg å kjenne igjen mange av våre ville planter, med fargerike fotografier, kjennetegn og navn på alle nordiske språk.  La deg inspirere.

les mer

Ukens villblomst

Har du lyst å lære om en ny villblomst i uka?

Da inviterer vi deg til å følge med på våre facebooksider. Hver mandag legger vi ut informasjon om ny villblomst, med flotte bilder og interessante fakta. Ukens villblomst er laget av Geir Arne Evje som inviterer oss til å lære mer om villblomstenes verden. Her finner du oversikten over ukens villblomst gjennom året. les mer

Venner som poserer sammen

Kan du skille klinten fra hveten?  Mange av våre ville planter ligner på hverandre, og det kan være vanskelig å skille de fra hverandre.  For å hjelpe oss å skille mellom de vanligste forvekslingsartene har Jan Wesenberg laget serien «Venner som poserer sammen».

les mer

Årets villblomst

Blåklokke er årets villblomst i 2018.

Blåklokke er en av våre kjære villblomster.  Blåklokke er nøysom og finnes i hele landet på bakker og berg, tørrenger, beitemark, og ikke minst på veikanter. Den går også høyt til fjells, over 2000 meter. De flikede kronbladene til blåklokka er en tilpasning til pollinering av humler. Når humlene besøker blomstene rister de løs blåklokke- pollenet slik at det drysser over dem og senere faller av på en helt annen blomst. Blåklokke ble tidligere flittig brukt i barnelek, der det var om å gjøre å vrenge blomsten uten å ødelegge den. Den har også vært viktig i jordbruket, da den første blåklokka gjerne ble tolket som et tegn på at slåtten kunne begynne.