Villblomstenes dag

Norsk Botanisk Forening

Villblomstenes dag 16. juni 2024

Rosa, lilla, blå, og gule, duftende, og fargesprakende. Viste du at det finnes et mylder av ville blomster der ute? Bli kjent med villblomstene i ditt nabolag!

Villblomstenes dag søndag 16. juni 2024 inviterer vi deg ut i naturen for å bli kjent med de vakre villblomstene våre. Velg blant våre organisert turer i hele landet eller går tur på egenhånd. Her finner du turene planlagt av våre engasjerte turledere, konkurranser og digitale aktiviteter for alle!

For 22 år på rad inviterer vi til denne årlige festdagen sammen med våre søsterorganisasjoner i hele Norden. Bli med oss i Norsk Botanisk Forening og ta del i den ville blomstergleden!

Har du lyst til å arrangere en lavterksel tur på kommende Villblomstenes dag? – Ta kontakt med post@botaniskforening.no

Oversikt over turene finner du nederst på denne siden.

Naturtyper i Norge

Det finnes tusenvis av villblomster i Norge og de vokser alle i en av de mange naturtypene våre. Bli med og oppdag hva Norge har å by på i denne vakre serien lage av Terje Valen Høihjelle og Ola Eian.

Plantefamilier i Norge

Vil du lære mer om ville planter i Norge? Her har vi samlet et lynkurs i plantefamilier, og et knippe videoer om noen kjente og kjære plantefamilier i Norge.

100 planter jeg har sett

Vi inviterer deg til å oppleve naturens blomsterprakt på egenhånd. Gå tur i ditt nærområdet og se hvor mange villblomster du greier å finne. Her finner du oversikt over de vanligste villblomstene sortert etter farge.


Last ned her

Villblomstenes dag fra stua

For deg som ikke kommer deg ut under Villblomstenes dag kan du oppleve plantegleden rett fra stua. Vi inviterer til digitale foredrag om villblomstenes fantastiske verden: Både direktesendt fra vår Facebookside, og vår youtubekanal med mange lærerike villblomstvideoer er alltid åpen!


YoutubeFacebook

Villblomstkonkurranse

Ta et bildet av en villblomst og legg ut i sosiale media med emneknaggen #villblomstenesdag, for å bli med i trekningen av blomstrende premier!


Se premien og les mer#villblomstenesdag (Instagram)

Villblomstenes farger

Noen planter skifter farge etter at de har hatt besøk av en pollinator, andre planter har mønster, eller til og med landingsstriper for å vise humler og bier veien inn i matfatet.
Blomstenes hemmelige verden er utrolig, og nå eksploderer naturen i farger!


Les om villblomstenes farger

Villblomstenes dag for turledere

Alt av turer og arrangementer som gjennomføres på Villblomstenes dag skjer takket være frivillig innsats fra flere titalls engasjerte turledere i Norsk Botanisk Forening.
Her har vi samlet en del informasjon og tips til våre turledere.


Les mer her

Hva er Villblomstenes dag?

Hvert år på 3. søndag i juni feirer vi Norges villblomster, men visste du at alle land i Norden invititerer til villblomstturer samme dag? Villblomstenes dag er nemlig en felles nordisk dag. Du kan få et lite historisk tilbakeblikk her.


Les mer her

Finn en tur nær deg

Vi inviterer til blomsterturer over hele landet. På turene kan du bli kjent med de vanligste villblomstene våre, som for eksempel skogstorkenebb, smørblomst og blåklokke. Målet med feiringen av Villblomstenes dag er å inspirere til økt blomsterinteresse hos alle, både små og store, unge og gamle. Turene er gratis og åpne for alle, uavhengig av kunnskapsnivå. Alt av turer og arrangementer som gjennomføres på Villblomstenes dag skjer takket være frivillig innsats fra flere titalls engasjerte turledere i Norsk Botanisk Forening.

Finn arrangement

Velg kategori
Dato utvalget ditt er galt
Velg tidsrom:
Velg lokallag
Velg fylke
Tur, Villblomstenes dag

Hvordan står det til med de ville orkideene på Bremsåsen?

Søndag 16 juni Kl 11:00
2 timer

Som alltid vil vi lete opp våre kjære marisko på denne turen. Det er mye annet vakkert å se på Mjøndalsskauen, så ta med niste og termos- turen kan ta litt tid...

Arrangeres av: Buskerud Botaniske Forening
Villblomstenes dag

Villblomstenes Dag Lysnesveien

Søndag 16 juni Kl 11:00
3 timer

Fremmøte Esso i Kvelde kl 1100. Turen går langs Lysnesveien med mulige avstikkere underveis for å se på både vanlige og kanskje noen sjeldne arter...

Arrangeres av: Larvik Botaniske Forening
Villblomstenes dag

Villblomstenes Dag på Bjønnes, Tjølling

Søndag 16 juni Kl 11:00
3 timer

Fremmøte på Bjønnes kommunale P-plass kl 1100. Turen går på veier og stier.   Vi registerer så mange arter vi kan langs veien.   Ta med mat og drikke til pausen vi har underveis...

Arrangeres av: Larvik Botaniske Forening
Villblomstenes dag

 Ville blomster i Hole.

Søndag 16 juni Kl 12:00
2 timer

Turen går langs vei. Hole har kalkrik mark, så her finner vi både vanlige og sjeldne planter. Ta med mat og drikke, så tar vi en pause underveis...

Arrangeres av: Buskerud Botaniske Forening

Tur nr. 2 til Vaulen i Stavanger

Søndag 16 juni Kl 13:00
2 timer

Tur nr. 2 til Vaulen i Stavanger Fremmøte kl. 13. 00 på P-plassen på Vaulen. Turleder: Gaute Slaattebræk tlf 906 58 136 Turene er beregnet å vare i 2 timer...

Arrangeres av: Rogaland Botaniske Forening

Søndag 16. juni Villblomstenes dag Tur nr. 1 til Randaberg

Søndag 16 juni Kl 13:00
2 timer

Søndag 16. juni Villblomstenes dag Tur nr. 1 til Randaberg Fremmøte kl. 13. 00 på P-plassen på Mekjarvik Turleder: Svein Imsland tlf 91 81 23 33 Turene er beregnet å vare i 2 timer...

Arrangeres av: Rogaland Botaniske Forening

Vil du lære mer?