Bli med på årets pøbelplantekonkurranse

Bli med på årets pøbelplantekonkurranse

16.august 2016 Uncategorized 1

Vi trenger din hjelp til å samle inn kunnskap om hvordan fremmede arter sprer seg i naturen. I høst starter arbeidet med revideringen av svartelista, som vurderer i hvilken grad fremmede arter påvirker naturen. Da trenger vi mer kunnskap om hvordan disse artene sprer seg. Vi inviterer derfor alle til årets svartelistekonkurranse.

Har du sett oss

Alt du trenger å gjøre er å legge inn dine funn i artsobservasjoner.no innen 1. november 2016. Da er du med i trekningen av fem flotte premier:

5 vinnere trekkes ut, og kan velge mellom følgende premier:

• Gyldendals store nordiske flora
  • Gyldendals store fugleguide
  • Gavekort på 500 kr hos Natur og Fritid
  • Feltnotatsett (3 stk. Allvær notatbøker, allværspenn m/ refill og pennholder)
  • USB Mikroskop (400x forstørrelse)

–         I tillegg kårer vi årets Pøbelkonge som går til den som har kartlagt flest forekomster av fremmede bartrær.
Premie: Gavekort på 1500 kr i www.naturogfritid.no.

Behov for mer kunnskap om spredning
Vi har for lite kunnskap om spredning av mange fremmede planter, det gjelder spesielt de plantene som er plassert i kategori «Potensiell høy risiko». Dette er arter som ikke er på svartelista, men som trolig har evne til å spre seg og utkonkurrere naturlige arter. Funn av slike arter er derfor spesielt interessant å registrere i artsobservasjoner.

Hva er viktig å få med seg i felt?

• navn på arten du finner
  • sted (riktig stedfesting via koordinater eller kart)
  • dato du fant arten
  • Spontan spredning (utenfor hager, parker og plantefelt) eller plantet ut.

Du kan lese mer om fremmede arter på Artsdatabankens sine nettsider.

Svartelistekonkurransen arrangeres av Norsk Botanisk Forening og WWF-Norge.

One Response

1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.