Fotokonkurranse 2018

Norsk Botanisk Forening

Fotokonkurranse 2018

26.oktober 2018 Tur 0

Vi har vært så heldige å fått inn rekordmange flotte fjellplantebilder i vår fotokonkurranse over sommeren, med over 800 flotte fjellplantebilder fra ulike tundralandskap, fjelltopper og bergknauser i Norge.

Vi har også valgt ut fire vinnere av fotokonkurransen:

//Vinnerne av Fotokonkurransen 2018//
Beste Bilde: Bjarke Anderson (Fjellkurle fra Glomsfjordfjellet)
Beste Makrobilde: Lukas Tietgen (Reinrose og kantlyng fra Svalbard)
Flest innsendte bilder: Geir Arne Evje (294 innsendte fjellplantebilder)
Publikums favoritt: Lukas Tietgen (Myrull fra Hardangervidda)

Tusen takk for deres fantastiske bilder, vi er kjempeimponert!

Publikums favoritt

Myrull


Vi gratulerer Lukas Tietgen med publikums favoritt! Publikums Favoritt ble bestemt av en avstemning på våre facebooksider, hvor dette vakre bilde av snøull i solnedgang fra Hardangervidda statt av med seieren. Bilde er tatt av Lukas Tietgen, som imponerte med å stikke av med over 50% av stemmene i vår avstemning. Myrull er lett gjenkjennelige med sine store, hvite hoder. Disse hodene er en tilpasning til vindspredning av frø på fjellet, hvor det åpne landskapet fører ofte til store vindhastigheter. Vindhaiking er derfor en ypperlig måte å kolonisere nye områder på!

Vinner av beste bilde

Fjellhvitkurle Pseudorchis straminea

Vi gratulerer Bjarke Anderson med prisen for beste bilde! Vinnerbilde er av fjellhvitkurle tatt i Glomsfjordfjellet, et nydelig eksempel på mangfoldet vi kan finne i Norges fjell. Fjellhvitkurle er en plante i orkidefamilien, med høyde på bare 10-20 cm. Til tross for sin lille størrelse har orkideen en veldig slående egenskap: den lukter nemlig sterkt av vanilje! Så lukter du vanilje på neste fjelltur? Ta en titt etter fjellhvitkurle.

Vinner av beste makrobilde

Reinrose Dryas octopetala

Gratulerer til Lukas Tietgen for beste makrobilde! Dette fantastiske bilde av reinrose og kantlyng fra Svalbard har en klar kontrast mellom de hengende hodene til kantlyng og den opprette fagre blomsten til reinrose. Reinrose er en gjenkjennelig og fager blomst vi kan finne på kalkrik jord på fjellet. Reinrose har den spennende egenskapen at blomsten følger sola gjennom dagen. På grunn av denne bevegelsen varmes reinroseblomstene opp gjennom dagen, til mang en glede for passerende pollinatorer!

Vinner av flest innsendte bilder

Smalnøkleblom

Vi gratulerer Geir Arne Evje med flest innsendte bilder! I denne kategorien var det ingen konkurranse, og Geir Arne Evje hadde en klar seier med nesten 300 innsendt bilder av fjellplanter fra rundt om i landet. Nedenfor er et utvalg av Geir Arnes bilder, fra Bergjunker i Nordreisa og Smalmarihånd fra Kåfjorden, til gullmyrklegg i Lom. Vi er imponert!